Chrumkavé pomarančové tofu
Ak premýšľate čo s tým balením bieleho tofu v chladničke, vyskúšajte túto exotiku.
Potrebujeme:
1 balenie bieleho tofu (180 g)
1,5 PL kukuričného škrobu
1 PL oleja
5 g zázvoru (približne 1 ČL nasekaného zázvoru)
3 strúčiky cesnaku
200 ml čerstvej pomarančovej šťavy (sú potrebné približne 3 pomaranče)
2 PL sójovej omáčky
1/2 PL hnedého cukru
1 ČL kukuričného škrobu
soľ podľa chuti
voliteľné: chilli vločky, sezam a jarná cibuľka na posypanie
Postup:
Z tofu jemne vytlačíme utierkou vodu a nakrájame ho na plátky. Obalíme ho v kukuričnom škrobe a hodíme ho na horúci olej. Opražíme dochrumkava z oboch strán a odložíme ho bokom.
Na troche oleja si opražíme nakrájaný zázvor a pretlačený cesnak. Pridáme pomarančovú šťavu, sójovú omáčku a cukor. Pre jemne štipľavú verziu pridáme hrubšiu štipku chilli vločiek. Privedieme k varu. V menšom poháriku si rozmiešame vo vode kukuričný škrob a vmiešame ho do omáčky. Necháme prejsť varom asi 4 minúty. Pridáme tofu a ešte približne 2 minúty povaríme, kým omáčka nie je zredukovaná a prilepená na tofu.
Posypeme sezamom, nasekanou jarnou cibuľkou a podávame s ryžou.