Cícerovo-batátové kari
Cícer a batát na korení garam masala a kurkume utopené v najviac fajnovej omáčke z kokosového mlieka, arašidového masla a paradajkového pretlaku. K tomu kokosová basmati. Každý deň by som to jedla.

Potrebujeme:
- 1 PL oleja
- 1 stredne veľkú cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL garam masala
- 1/2 ČL kurkumy
- 1/2 ČL drvenej rasce
- 1 batát (250 g)
- 1 konzerva cíceru (používam od Bonduelle , cca 260 g cíceru)
- 400 ml zeleninového vývaru
- 150 ml kokosového mlieka alebo rastlinnej smotany
- 2 PL arašidového masla
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 4 hrste čerstvého baby špenátu
- soľ, čierne korenie, limetková šťava
Postup:
- Na oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, po chvíli pridáme pretlačený cesnak, všetky koreniny a štipku soli. Chvíľu restujeme, potom pridáme batát nakrájaný na menšie kocky, prepláchnutý cícer a spoločne všetko chvíľu restujeme.
- Pridáme zeleninový vývar či vodu a varíme 15 minút. V odmerke či miske si spolu zmiešame kokosové mlieko, arašidové maslo a paradajkový pretlak. Zmes vmiešame k curry a varíme ešte 5-10 minút, kým nie sú batáty úplne mäkké.
- Nakoniec vmiešame špenát, ochutíme soľou, čiernym korením a limetkovou šťavou.