Cícerovo-batátové kari

jún 4, 2021 | Hlavné jedlá

Cícer a batát na korení garam masala a kurkume utopené v najviac fajnovej omáčke z kokosového mlieka, arašidového masla a paradajkového pretlaku. K tomu kokosová basmati. Každý deň by som to jedla.⁠

Potrebujeme:⁠

  • 1 PL oleja⁠
  • 1 stredne veľkú cibuľu⁠
  • 1 strúčik cesnaku⁠
  • 1 ČL garam masala⁠
  • 1/2 ČL kurkumy⁠
  • 1/2 ČL drvenej rasce⁠
  • 1 batát (250 g)⁠
  • 1 konzerva cíceru (používam od Bonduelle , cca 260 g cíceru)⁠
  • 400 ml zeleninového vývaru⁠
  • 150 ml kokosového mlieka alebo rastlinnej smotany⁠
  • 2 PL arašidového masla⁠
  • 1 PL paradajkového pretlaku⁠
  • 4 hrste čerstvého baby špenátu⁠
  • soľ, čierne korenie, limetková šťava⁠

Postup:⁠

  1. Na oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, po chvíli pridáme pretlačený cesnak, všetky koreniny a štipku soli. Chvíľu restujeme, potom pridáme batát nakrájaný na menšie kocky, prepláchnutý cícer a spoločne všetko chvíľu restujeme.
  2. Pridáme zeleninový vývar či vodu a varíme 15 minút. V odmerke či miske si spolu zmiešame kokosové mlieko, arašidové maslo a paradajkový pretlak. Zmes vmiešame k curry a varíme ešte 5-10 minút, kým nie sú batáty úplne mäkké.
  3. Nakoniec vmiešame špenát, ochutíme soľou, čiernym korením a limetkovou šťavou.⁠