Gaštanové guličky
Gaštanové guličky zaraďujem medzi moje každoročné vianočné recepty. Chutia trocha ako margotka a sú obalené v chrumkavej čokoláde. Vyskúšajte.
Potrebujeme:
250 g gaštanového pyré
1 ČL javorového sirupu
100 g vegánskych sušienok
60 g rastlinného masla typu Alsan
2 ČL rumu
horká čokoláda na obalenie
Postup:
Pyré necháme zmäknúť a roztlačíme ho vidličkou spolu so zmäknutým maslom, rumom a javorovým sirupom. Sušienky rozmixujeme vo food processore na múku, alebo ich rozdrvíme valčekom. Zmes nemusí byť úplne hladká. Sušienky pridáme k pyré a všetko spolu poriadne zmiešame. Kúsok ochutnáme a ak sa nám to žiada, ešte viac osladíme. Ja som pridala iba lyžičku javorového sirupu, lebo pyré bolo celkom sladké. Zo zmesi odoberáme po 30 g a formujeme jednotlivé guličky, ktoré kladieme na tanier a necháme ich najlepšie na noc v chladničke. Na druhý deň ich obalíme v horkej čokoláde s trochou kokosového oleja a necháme stuhnúť.
Z tohto množstva vyšlo 13 guličiek.
Guličky skladujeme v chladničke.