Vegan vývar
Vývar by som zaradila medzi klasické slovenské jedlá. Servíruje sa na svadbách a oslavách a v niektorých domácnostiach každú nedeľu. Aj vo vegánskom šate zohreje telo a pohladí dušu. Oplatí sa však poznať zopár zlepšovákov, ktoré vám v tomto článku prezradím....
Vegan slaninkové krekry
Slaninkové krekry (ktoré slaninu nevideli ani z lietadla, ako inak). Brutálne dobré. Potrebujeme: 180 g údeného tofu 180 g rastlinného masla typu Alsan180 g hladkej múky2 ČL mletej údenej papriky1 ČL soliPostup:Tofu z ktorého sme najprv dostali maximum vody...
Gaštanové guličky
Gaštanové guličky zaraďujem medzi moje každoročné vianočné recepty. Chutia trocha ako margotka a sú obalené v chrumkavej čokoláde. Vyskúšajte. Potrebujeme: 250 g gaštanového pyré1 ČL javorového sirupu100 g vegánskych sušienok60 g rastlinného masla typu Alsan2 ČL...
Vegan cesnaková nátierka
Máte ju spravenú za minútku, je krémová, mierne syrová a ešte o level lepšia v kombinácií s hroznom a vlašskými orieškami. Potrebujeme: 1 sojakrém3 strúčiky cesnaku3 PL vegan kyslej smotany alebo rastlinného bieleho jogurtu40 g vegánskeho syra (veľmi odporúčam...
Pudingový kringel s hrozienkami
Dnes sa s vami delím o recept na jemnučký kringel s lahodným vanilkovým krémom a hrozienkami v rume. Možno pôsobí náročne na prípravu, no opak je pravdou. Okrem toho sa dá pekne ozdobiť a darovať. Potrebujeme: 10 g čerstvého droždia150 ml rastlinného mlieka1 PL...
Vegánsky perník v čokoláde
Plnený perník v čokoláde.Taký ako kúpený. Ale nie. Oveľa lepší. Potrebujeme: 280 g polohrubej múky100 g práškového cukru1 sáčok kypriaceho prášku (12 g)2 ČL kakaa3 ČL perníkového korenia220 ml rastlinného mlieka4 PL rastlinného oleja (slnečnicový,...
Ahoj! Som Katka.
Nie som síce profesionálna kuchárka, ale rada sa delím o to, čo doma vymyslím. No a doma toho vymyslím teda dosť, lebo som jeden zarytý domased. Varím a pečiem bez živočíšnych produktov, takže ak hľadáte recepty bez mäsa, mlieka a vajíčok, ste na správnej (webovej) adrese.