Vegan čokoládový termix

júl 31, 2022 | Koláče a dezerty

Tofu tam nie je.

vegan cokoladovy termix

Potrebujeme:⁠

 

200 g kešu orechov
120 ml rastlinného mlieka
70 g horkej čokolády
1 kyslá smotana od Dr. Oetker
4 PL citrónovej šťavy
2 PL javorového sirupu

 

 

 

 

Postup:

 

Kešu si na noc namočíme do studenej vody, aby zmäkli. Na druhý deň ich zlejeme a rozmixujeme s mliekom, kyslou smotanou, citrónovou šťavou a javorovým sirupom do hladkého krému. Ak má mixér problém s mixovaním, môžeme po lyžičkách pridať trocha viac mlieka. Čokoládu si roztopíme nad parou a necháme trocha vychladnúť. Potom ju pridáme ku kešu zmesi a znova všetko spolu rozmixujeme. Podľa chuti pridáme viac citrónovej šťavy či javorového sirupu.

Podávame vychladený, najlepšie s kyslým ovocím.