Vegan kokosové ježe
Vegan kokosové ježe ste možno ešte nemali, ale určite poznáte ich klasickú verziu zo svadbieb či z cukrární. Ide o piškótové cesto narezané na štvorce či obdĺžniky, vyváľané v kakaovej poleve a následne v kokose. Pre zaujímavejší rozmer môžeme koláčiky lepiť kyslým džemom.

Potrebujeme:
- 280 g polohrubej múky
- 170 g práškového cukru
- 1 PL agáve sirupu
- 220 ml mandľového mlieka
- 1 sáčok kypriaceho prášku
Poleva: - 150 g práškového cukru
- 2-3 PL agáve (podľa chuti)
- 40 g kakaa
- 10 PL mandľového mlieka
- 4 PL slnečnicového oleja
- 2 ČL rumovej arómy
+ džem, strúhaný kokos
- Všetky suroviny na cesto zmiešame do hladkého cesta a rozotrieme po plechu vyloženom papierom na pečenie (ja som mala plech cca 30×35, ale môže byť aj väčší či menší, upečené cesto si nakrájate ako chcete).
- Kým sa cesto pečie, zmiešame si všetky ingrediencie na polevu nad parou. Po 20 minútach pečenia cesto vyberieme, necháme chvíľu vychladnúť a nakrájame na kocky či obdĺžniky.
- Ak chceme mať ježe plnené džemom, každý druhý kúsok jemne natrieme kyslejším džemom, spojíme a spoločne obalíme v kakaovej poleve a kokose. Naše superské vegan kokosové ježe necháme stuhnúť a pustíme sa do nich.