Vegan kokosové ježe

máj 30, 2021 | Koláče a dezerty

Vegan kokosové ježe ste možno ešte nemali, ale určite poznáte ich klasickú verziu zo svadbieb či z cukrární. Ide o piškótové cesto narezané na štvorce či obdĺžniky, vyváľané v kakaovej poleve a následne v kokose. Pre zaujímavejší rozmer môžeme koláčiky lepiť kyslým džemom. ⁠

Potrebujeme:⁠

  • 280 g polohrubej múky⁠
  • 170 g práškového cukru⁠
  • 1 PL agáve sirupu⁠
  • 220 ml mandľového mlieka⁠
  • 1 sáčok kypriaceho prášku⁠

    Poleva:⁠
  • 150 g práškového cukru⁠
  • 2-3 PL agáve (podľa chuti)⁠
  • 40 g kakaa⁠
  • 10 PL mandľového mlieka⁠
  • 4 PL slnečnicového oleja⁠
  • 2 ČL rumovej arómy⁠
    + džem, strúhaný kokos⁠
  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame do hladkého cesta a rozotrieme po plechu vyloženom papierom na pečenie (ja som mala plech cca 30×35, ale môže byť aj väčší či menší, upečené cesto si nakrájate ako chcete).
  2. Kým sa cesto pečie, zmiešame si všetky ingrediencie na polevu nad parou. Po 20 minútach pečenia cesto vyberieme, necháme chvíľu vychladnúť a nakrájame na kocky či obdĺžniky.
  3. Ak chceme mať ježe plnené džemom, každý druhý kúsok jemne natrieme kyslejším džemom, spojíme a spoločne obalíme v kakaovej poleve a kokose. ⁠Naše superské vegan kokosové ježe necháme stuhnúť a pustíme sa do nich.