Vegan slaninkové krekry
Slaninkové krekry (ktoré slaninu nevideli ani z lietadla, ako inak). Brutálne dobré.

Potrebujeme:
180 g údeného tofu
180 g rastlinného masla typu Alsan
180 g hladkej múky
2 ČL mletej údenej papriky
1 ČL soli
Postup:
Tofu z ktorého sme najprv dostali maximum vody si nastrúhame najemno, maslo nahrubo, pridáme múku, korenie, soľ a vypracujeme rukou cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme aspoň hodinu v chladničke. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku o cca 2-3mm a radielkom režeme tyčinky, štorčeky či iné tvary. Ja som ich ešte prepichla na 2x vidličkou, ale to má skôr dekoratívny účel. Pečieme približne 20 minút na 200 stupňov, ale kľudne aj trocha dlhšie ak ich chceme chrumkavejšie – riadime sa ich farbou. Mali by byť pekné zlatisté.