Vegánsky perník v čokoláde

jan 8, 2022 | Koláče a dezerty

Plnený perník v čokoláde⁠.
⁠Taký ako kúpený. Ale nie. Oveľa lepší. ⁠

Potrebujeme:⁠

280 g polohrubej múky⁠
100 g práškového cukru⁠
1 sáčok kypriaceho prášku⁠ (12 g)⁠
2 ČL kakaa⁠
3 ČL perníkového korenia⁠
220 ml rastlinného mlieka⁠
4 PL rastlinného oleja (slnečnicový, repkový)⁠

+ džem, čokoláda⁠

Rúru dáme vyhriať na 180 stupňov. Zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, kakao a perníkové korenie. Pridáme mlieko a olej a vymiešame hladké, trocha hustejšie cesto. ⁠

Cesto rozotrieme po vymastenom a múkou vysypanom plechu v tenšej vrstve. Odporúčam tak o hrúbke 0,5 až 1 cm, pretože perník narastie a ešte sa bude lepiť jeden kúsok o druhý, tak aby sme nemuseli otvárať ústa ako keď jeme burger. Cesto môžete naozaj rozotrieť a nebude sa roztekať do strán, keďže je hustejšie. Ako ho tam dáte, takto narastie do výšky. ⁠

Pečieme 14-16 minút. Skúsime špajdľou, či je OK. Necháme vychladnúť. Cesto rozrežeme na obdĺžniky či kocky a napasujeme k sebe páriky, ktoré zlepíme džemom a obalíme v čokoláde.⁠

Necháme plne stuhnúť, nie ako ja. Čokoládu som mala až za ušami. ⁠