Cuketový tatarák
Ak aj vy neviete, čo s tými cuketami.

Potrebujeme:
500 g cukety
1 ČL soli
2 strúčiky cesnaku
štipka údenej mletej papriky
štipka drvenej rasce
3 PL kečupu
2 PL horčice
2 PL sójovej omáčky
Postup:
Cuketu nastrúhame nahrubo, premiešame so soľou a necháme 10 minút odstáť.
Poriadne ju vyžmýkame a podusíme ju za občasného premiešania 4-5 minút na panvici s trochou oleja. Pridáme pretlačený cesnak a ešte minútku podusíme. Cuketu necháme chvíľu vychladnúť a pridáme zvyšok ingrediencií. Následne už iba dolaďujeme podľa našej chuti – viac kečupu, horčice si sójovky.
Podávame s hriankami, cesnakom, uhorkami či chilli.