Pečené papriky

máj 29, 2021 | Prílohy a šaláty

Dnes sa s vami delím o jednoduchý recept na grilované marinované papriky. Vysoká teplota z nich vytiahne tie najlepšie chute. Potom si odpočinú v olivovom oleji, octe, soli a cesnaku. Sú naozaj výborné a mäkučké. ⁠

Potrebujeme:⁠

  • 3 hrubostenné papriky (hodia sa červené, žlté, oranžové)⁠
  • 2 PL kvalitného olivového oleja⁠
  • 1 ČL octu (aj viac podľa chuti, na mňa je lyžička akurát)⁠
  • poriadna štipka soli⁠
  • 1 pretlačený strúčik cesnaku⁠
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate⁠

Postup:

  1. Rúru si rozohrejeme na 250 stupňov, nastavenie gril. Papriky rozrežeme na polovicu, zbavíme ich stopiek a semienok a poukladáme na plech obložený papierom na pečenie kožou nahor. Plech s paprikami vložíme do najvyššej časti rúry priamo pod rozhorúčený gril. Pečieme kým nie sú vrchy poriadne spálené dočierna.
  2. Papriky kuchynskými kliešťami premiestnime do misky, ktorú prekryjeme napríklad potravinárskou fóliou, aby sa sparili a zmäkli. Takto ich necháme oddychovať 10 minút. Keď sú chladnejšie, spálenú kožu z nich veľmi jednoducho olúpeme prstami.
  3. Papriky nakrájame na pásiky a premiešame s olejom, octom, pridáme pretlačený cesnak, petržlenovú vňať a hrubú štipku soli. Necháme marinovať najlepšie cez noc. ⁠