Pečené papriky
Dnes sa s vami delím o jednoduchý recept na grilované marinované papriky. Vysoká teplota z nich vytiahne tie najlepšie chute. Potom si odpočinú v olivovom oleji, octe, soli a cesnaku. Sú naozaj výborné a mäkučké.
Potrebujeme:
- 3 hrubostenné papriky (hodia sa červené, žlté, oranžové)
- 2 PL kvalitného olivového oleja
- 1 ČL octu (aj viac podľa chuti, na mňa je lyžička akurát)
- poriadna štipka soli
- 1 pretlačený strúčik cesnaku
- hrsť nasekanej petržlenovej vňate
Postup:
- Rúru si rozohrejeme na 250 stupňov, nastavenie gril. Papriky rozrežeme na polovicu, zbavíme ich stopiek a semienok a poukladáme na plech obložený papierom na pečenie kožou nahor. Plech s paprikami vložíme do najvyššej časti rúry priamo pod rozhorúčený gril. Pečieme kým nie sú vrchy poriadne spálené dočierna.
- Papriky kuchynskými kliešťami premiestnime do misky, ktorú prekryjeme napríklad potravinárskou fóliou, aby sa sparili a zmäkli. Takto ich necháme oddychovať 10 minút. Keď sú chladnejšie, spálenú kožu z nich veľmi jednoducho olúpeme prstami.
- Papriky nakrájame na pásiky a premiešame s olejom, octom, pridáme pretlačený cesnak, petržlenovú vňať a hrubú štipku soli. Necháme marinovať najlepšie cez noc.