Špagety s vegan guľôčkami

feb 7, 2022 | Hlavné jedlá

Dnes takáto Lady and the Trump romantika. Na konzumáciu ďalšiu osobu netreba.

Potrebujeme:⁠

 

 1 PL ľanových semienok + 3 PL vody

200 g marinovaného tempehu
100 g šampiňónov
40 g slnečnicových semienok
1 ČL sušeného oregana
1 pretlačený strúčik cesnaku
štipka soli
30 g ovsených vločiek
1 ČL paradajkového pretlaku
1 PL sójovej omáčky
2-3 PL vody

 

 

 

 

Postup:

 

 

Ľanové semienka rozmixujeme na múku, zmiešame s vodou a necháme odstáť.

Do panvice namrvíme tempeh, pridáme nakrájané šampiňóny, slnečnicové semienka, pretlačený cesnak, oregano a štipku soli. Miešame a restujeme pár minút, kým všetko nechytí farbu. Potom obsah panvice pridáme do food processora spolu s ovsenými vločkami, paradajkovým pretlakom, sójovou omáčkou a lyžicou vody. Mixujeme. Ak to je potrebné, zmes občas stlačíme nadol, aby sa dostala k čepeli. V prípade potreby pridáme ešte trochu vody. Odporúčam však pridávať po malých lyžičkách, nech pridáme absolútne potrebné minimum. Ak to náhodou preženiete, pridajte trocha vločiek.

Hmota by nemala byť úplne hladká, no mala by byť dostatočne kompaktná a držať svoj tvar, keď ju stlačíme v dlani. Vytvarujeme guľôčky. Každá by mala vážiť približne 30 gramov.

Guľôčky opražíme na troche oleja zo všetkých strán. Podávame so špagetami a s paradajkovou omáčkou.