Banánový koláč s kávovým krémom
Tento banánový koláč je výborný. Cesto je ako obláčik a krém nie je príliš sladký ani ťažký. Máte tak pocit, že by ste mohli zjesť aj celý plech (čo však nemusí byť výhoda). Začať treba krémom, lebo musí stuhnúť v chladničke najlepšie cez noc. Na krém potrebujeme:...
Cícerovo-batátové kari
Cícer a batát na korení garam masala a kurkume utopené v najviac fajnovej omáčke z kokosového mlieka, arašidového masla a paradajkového pretlaku. K tomu kokosová basmati. Každý deň by som to jedla. Potrebujeme: 1 PL oleja 1 stredne veľkú cibuľu 1 strúčik cesnaku...
Vegan škvarková nátierka
Táto vegan nátierka je delikatesa, pochúťka, pohladenie na duši. Z opraženého údeného tofu a cibuľky. Aj cícer do nej skryjeme. Nezabudnite si k nej naservírovať aj kyslú uhorku alebo zaváranú kápiu. Mňam. Potrebujeme: 2 PL olivového oleja 1 veľkú cibuľu (100 g) 1...
Focaccia s rozmarínom
Focaccia je plochý taliansky chlebík, ktorý je nadýchaný, mäkučký a plný bubliniek. Nevyžaduje veľkú zručnosť, no treba si naň trocha počkať, lebo cesto pomaly fermentuje v chladničke. Ja som spravila focacciu s rozmarínom a soľou, ale bude super aj so sušenými či...
Vegan mazanec
Vegan mazanec nie je žiadna prplačka a zvládne ho každý. Jemné sladké cesto s hrozienkami v chrumkavom kabátiku. Netreba ani mlieko ani vajíčka, len základné rastlinné ingrediencie a trocha času. Potrebujeme: 250 ml rastlinného mlieka 20 g čerstvého droždia 500 g...
Cestoviny s údeným tofu
Strašne dobré cestoviny s tofu, ktoré nahradí mleté mäso. Potrebujeme: 2 PL oleja 2 balenia údeného tofu (320 g) 1 PL sójovej omáčky 1 ČL sušeného cesnaku 1 ČL mletej údenej papriky 1/2 ČL drvenej rasce 1 väčšia šalotka/stredne veľká cibuľa 1 strúčik cesnaku...
Ahoj! Som Katka.
Nie som síce profesionálna kuchárka, ale rada sa delím o to, čo doma vymyslím. No a doma toho vymyslím teda dosť, lebo som jeden zarytý domased. Varím a pečiem bez živočíšnych produktov, takže ak hľadáte recepty bez mäsa, mlieka a vajíčok, ste na správnej (webovej) adrese.