Kari s pečenou zeleninou

Kari s pečenou zeleninou

Mrkva, petržlen a sladký zemiak premiešané s korením garam masala a upečené dozlatista v rúre preliate kokosovým mliekom. K tomu ryža, na vrch opražené kešu oriešky a koriander. Mňam. Ak vám to znie tak dobre ako mne, takto si toto skvelé voňavé jedlo pripravíte....

Fazuľová polievka s rezancami

Fazuľová polievka s rezancami

Moja najobľúbenejšia strukovinová polievka – záhorácka fazuľová so širokými rezancami. Kombinácia domácich rezancov, aromatickej zápražky, fazule, mrkvy a klobane je výborná a zasýti na dlhé hodiny. Táto polievka je proste NAJ. Potrebujeme:⁠ 350 g fazule (v suchom...

Chrumkavý vegánsky rezeň

Chrumkavý vegánsky rezeň

Rezne deluxe. Z dvakrát zamrazeného tofu.⁠ Jemná štruktúra tofu sa v mrazničke zmení na mäsitú. Tento rezeň sa dá ŽUŤ. Samotná príprava je odhliadnuc od čakania na zmrazenie a rozmrazenie úplne rovnaká ako pri klasických rezňoch. Keď som ho ochutnala, skoro som...

Sójové plátky na šampiňónoch

Sójové plátky na šampiňónoch

Potrebujeme:⁠ 80 g sójových plátkov (presne jedno balenie mojich obľúbených od Bonavita ) 1 l zeleninového vývaru 1 PL sójovej omáčky 1 PL horčice 1 ČL mletej sladkej paprikyčierne korenie 1 stredne veľká cibuľa 250 g šampiňónov 150 ml zeleninového vývaru 1 PL sójovej...

Kari ryža s arašidovým maslom

Kari ryža s arašidovým maslom

Krémová kari ryža s poriadnou dávkou arašidového masla, zeleninou a tofu. Neskutočne dobré a jednoduché jedlo hotové do 20 minút. Také sú najlepšie.⁠ Potrebujeme:⁠ 1 biele tofu⁠ 1 malú cibuľu⁠ 1/2 ČL mletej sladkej papriky⁠ 1/2 ČL mletej kurkumy⁠ štipku koriandra ⁠ 1...

Jednoduché vegánske lievance

Jednoduché vegánske lievance

Úplne obyčajný, rokmi overený a jednoduchý recept na klasické lievance, ktoré chutia presne tak, ako lievance z detstva. ⁠ Ja si lievance na americký spôsob (široké, naskladané na sebe, s javorovým sirupom…) pripravujem veľmi zriedkavo. Väčšinou to sú takéto menšie...

Profilová fotka

Ahoj! Som Katka.

Nie som síce profesionálna kuchárka, ale rada sa delím o to, čo doma vymyslím. No a doma toho vymyslím teda dosť, lebo som jeden zarytý domased. Varím a pečiem bez živočíšnych produktov, takže ak hľadáte recepty bez mäsa, mlieka a vajíčok, ste na správnej (webovej) adrese.

Viac o mne

Sledujte ma na IG

Kinder bueno pretransformované do vegan palaciniek. Celkom sme sa toho cez víkend ojedli. No regrets.⁠

Recept na osvedčené vegánske palacinky a kinder bueno krém z lieskovcov a vegan bielej čokolády nájdete na mojom blogu v dvoch separátnych príspevkoch.⁠

Pofŕkane čokoládou mi pripomenuli časy, keď som s najlepšou kamarátkou chodievala na nugátové palacinky, tak som si pospomínala. Niektoré jedlá vyživujú vašu dušu.⁠

Pekný večer ⁠✨

#vegan #veganfood #food #veganism #dnesjem #kazdydenjemvegan #veganslovakia #mnam #zdravejedlo #slovensko #jedlo #veganrecepty #vegancz #darkphotography #slovakia #veganslovensko #varenie #zviratanejime #veganstvo⁠ ⁠#dobrejedlo #covarit #vkuchyni #dnesvarim #zdraverecepty #obed #palacinky
...

Na Zelený štvrtok zelená inšpirácia - machová torta⁠, ktorú som robila 2 roky dozadu 🍀

Potrebujeme:⁠

320 g hladkej múky⁠
1/4 ČL sódy⁠ bikarbóny
250 ml sójového mlieka + lyžica jablčného octu⁠
200 g cukru⁠
ľanový gél (2 PL mletého ľanu + 6 PL vody)⁠
100 g baby špenátu⁠
100 ml oleja

Postup:⁠

Najprv si zmiešame v jednej miske mlieko s octom a v druhej mletý ľan s vodou. Špenát rozmixujeme v oleji. Špenát pridávame postupne, zmes musí byť úplne hladká. Zmiešame cukor, zhustnuté sójové mlieko, ľanový gél a rozmixovaný špenát. Následne pridáme múku, sódu, štipku soli a všetko spolu premiešame. Ja som pridala aj trocha vanilkovej esencie. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie (ja som mala 18 cm formu). Pečieme na 180 stupňov. Po 40 minútach bude hotová. Keď vychladne, odrežeme z nej vrch a celý ho namrvíme prstami (náš mach 💚). ⁠

Krém môže byť kľudne iba kokosová šlahačka - 2 plechovky vyšľahaného stuhnutého kokosového mlieka a cukor podľa chuti. Môžete experimentovať a časť nahradiť hustým pudingom či kyslou smotanou. Alebo len kúpiť vegánsku šľahačku, veď už máme ten luxus.⁠

Na krém šup mach a nádhera je hotová.⁠

#vegan #veganfood #food #veganism #dnesjem #kazdydenjemvegan #veganslovakia #mnam #zdravejedlo #slovensko #jedlo #veganrecepty #vegancz #darkphotography #slovakia #veganslovensko #varenie #zviratanejime #veganstvo⁠ ⁠#dobrejedlo #covarit #vkuchyni #dnesvarim #zdraverecepty #obed #mosscake #spring⁠
...

Zveľkonočieva sa 🌼⁠

V spolupráci s @lunys.sk preto zdieľam rokmi overený jednoduchý vegánsky mazanec. Robím ho už aspoň 5 rokov. Stačí nám jeden menší, takže ho robievam iba z polovičnej dávky - z 250 g múky. Keď sa trocha zvýši, vyváľam ho v mlieku s trochou cícerovej múky a javorového sirupu a je z neho fajn french toast. Najradšej ho jem s marhuľovým džemom alebo s niečím slaným. ⁠

Potrebujeme:⁠

250 ml rastlinného mlieka⁠
20 g čerstvého droždia⁠
500 g hladkej múky⁠
85 g cukru⁠
85 g rastlinného masla⁠
štipka soli⁠
1-2 hrste sušených hrozienok a plátkov mandlí⁠

Postup:⁠

Na kvások si odoberieme 100 ml vlažného mlieka. Rozdrobíme do neho droždie, pridáme štipku cukru a múky, zamiešame a necháme 15 minút odstáť.⁠

Vo väčšej miske si zmiešame múku, cukor a štipku soli. Pridáme kvások, zvyšok mlieka (150 ml) a mäkké rastlinné maslo. Vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Necháme kysnúť na teplom mieste hodinu až hodinu a pol, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.⁠

Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti, aby sa nám mazance rýchlejšie upiekli. Ak pridávame mandle a hrozienka, cesto dlaňou trocha roztlačíme do strán, vysypeme naň hrozienka s mandľami a zamiesime ich do cesta. Vypracujeme úhľadný bochník. Rovnako spracujeme aj druhú časť cesta. Mazance premiestnime na plech a necháme podkysnúť ešte 30 minút.⁠

Rúru rozohrejeme na 180 stupňov program teplovzduch. Mazance môžeme jemne potrieť rastlinným mliekom a posypať lupienkami mandlí. Pečieme 30-32 minút. Tak ako pri koláčoch by sme aj mazance mali skúsiť špajdľou. Ak vyjde suchá, sú hotové.⁠

#vegan #veganfood #food #veganism #dnesjem #kazdydenjemvegan #veganslovakia #mnam #zdravejedlo #slovensko #jedlo #veganrecepty #vegancz #darkphotography #slovakia #veganslovensko #varenie #zviratanejime #veganstvo⁠ ⁠#dobrejedlo #covarit #vkuchyni #dnesvarim #zdraverecepty #obed #mazanec #spolupraca #easter
...

✨ Recept na trdelník nájdete už na mojom blogu maktarinka.sk⁠

Je naozaj výborný a taký, aký si ho pamätám⁠ 😊

Chcela som robiť čisto škoricový keďže to bola moja obľúbená príchuť, ale myslím, že veľa ľudí preferuje orechový a vďaka orechom je aj pekne chrumkavý. Pridala som však aj tú moju milovanú škoricu, takže je orechovo-škoricový a iný už asi ani robiť nebudem.⁠

Najlepší je samozrejme ešte teplý, ale na druhý deň sme si ho zohriali v rúre a stále bol veľmi dobrý. ⁠

Vyskúšajte⁠ ❤️

#vegan #veganfood #food #veganism #dnesjem #kazdydenjemvegan #veganslovakia #mnam #zdravejedlo #slovensko #jedlo #veganrecepty #vegancz #darkphotography #slovakia #veganslovensko #varenie #zviratanejime #veganstvo⁠ ⁠#dobrejedlo #covarit #vkuchyni #dnesvarim #zdraverecepty #obed #trdelnik #chimneycake
...

Keby som si mohla vybrať jednu jedinú vec, ktorú by som mohla jesť koľko len chcem a nemohlo by ma to nijako negatívne ovplyvniť, určite by to bolo arašidové maslo. Moja láska sa objavuje či už v rannej kaši, ako omáčka k ryžovým závitkom, na toaste spoločne s džemom či v tejto masakrálne dobrej polievke. Okrem arašidového masla obsahuje batáty a paradajky a namiesto mäsa pridávam bielu fazuľu. Je veľmi sýta a hrejivá a určite vám zachutí.⁠ Aspoň ja som teda skoro spadla zo stoličky keď som ju pár rokov dozadu ochutnala v zahraničí.

Recept nájdete na mojom blogu maktarinka.sk 📝

Vznikol v spolupráci s @lunys.sk , kde môžete tento týždeň nakupovať so zľavami a zároveň pomôcť zakúpením virtuálnej poukážky či zaokrúhlením objednávky Ukrajine 🕊️⁠

#vegan #veganfood #food #veganism #dnesjem #kazdydenjemvegan #veganslovakia #mnam #zdravejedlo #slovensko #jedlo #veganrecepty #vegancz #darkphotography #slovakia #veganslovensko #varenie #zviratanejime #veganstvo⁠ ⁠#dobrejedlo #covarit #vkuchyni #dnesvarim #zdraverecepty
...

No tu je táto cesnaková hebučká láska. Recept na trhací maslový chlebík s cesnakom už nájdete na mojom blogu maktarinka.sk⁠

Je fenomenálny. Aj na druhý deň. ⁠

Inak ďakujem, že ste mi tak pekne reagovali na môj (ďalší) amatérsky reel, ktorý som, mimochodom, ledva zverejnila. ⁠

Prvýkrát som robila video na zrkadlovke a chcem pozdraviť a virtuálne objať každého človeka, ktorý robí takéto videá bez pomoci niekoho, kto sa aspoň trocha vyzná, lebo to ozaj nie je sranda.⁠

Keď som si vyčistila statív a fotoaparát od múky a išla som strihať, bola som zronená kvôli všetkému od svetla až k ostreniu na najmenej dôležité miesta. Potom som ešte fňukala pri editovaní a ešte som fňukala či to vôbec zverejniť. Legenda hovorí, že by som fňukala doteraz, keby ste mi nepísali také pekné komentáre. Takže vám ďakujem ❤️⁠

Upečte si tento chlebík a dajte mi vedieť vaše dojmy.⁠

Pekný večer ⁠✨

#vegan #veganfood #food #veganism #dnesjem #kazdydenjemvegan #veganslovakia #mnam #zdravejedlo #slovensko #jedlo #veganrecepty #vegancz #darkphotography #slovakia #veganslovensko #varenie #zviratanejime #veganstvo⁠ ⁠#dobrejedlo #covarit #vkuchyni #dnesvarim #zdraverecepty #obed #bread #chlieb⁠
...

Karfiol je super. Nielen do polievky. Môžete z neho spraviť vegan steak, rezeň, base na pizzu a napríklad aj vegan taco meat - alternatívu mletého mäsa, ktorým sa plnia tortilly. To posledné som dnes skúsila a inšpiráciu posielam ďalej, lebo sme si pochutili. ⁠

Potrebujeme:⁠

400 g karfiolu⁠
150 g vlašských orechov⁠
2 PL oleja⁠
1 ČL oregana⁠
1 ČL mletej rasce⁠
2 ČL údenej papriky⁠
1 ČL sladkej papriky⁠
1 ČL sušeného cesnaku⁠
1/2 ČL chilli⁠
200-250 ml vody na podliatie⁠
1 PL sójovej omáčky⁠
2 PL paradajkového pretlaku⁠
3 PL vody ⁠
1 ČL kukuričného škrobu⁠

Postup:⁠

Karfiol a vlašské orechy párkrát pulzneme vo food processore. Kúsky nemajú byť úplne jemné, ale určite drobné. Na väčšej panvici rozohrejeme olej, pridáme karfiol a orechy a všetky koreniny a pár minút restujeme na nižšej teplote, aby paprika nezhorkla. Keď koreniny pekne voňajú, podlejeme obsah panvice trochou vody, aby sme karfiol mohli 10-15 minút dusiť. V prípade potreby ešte 2-3x zopakujeme a pridáme malé množstvo vody. Keď je karfiol mäkký, v poháriku si zmiešame sójovú omáčku, pretlak, vodu a kukuričný škrob. Zmes vylejeme na karfiol, premiešame a necháme ešte krátko prehriať. Hotovo.⁠

Zmesou môžete naplniť tortillu, použiť ju ako základ na bolognese alebo si pripraviť taco bowl ako ja.
Nech chutí 🔥⁠

Recepís je instagram exclusive a nebude na blogu, tak si ho nezabudnite uložiť 😊

#vegan #veganfood #food #veganism #dnesjem #kazdydenjemvegan #veganslovakia #mnam #zdravejedlo #slovensko #jedlo #veganrecepty #vegancz #darkphotography #slovakia #veganslovensko #varenie #zviratanejime #veganstvo⁠ ⁠#dobrejedlo #covarit #vkuchyni #dnesvarim #zdraverecepty #obed #tofu #taco #mexican
...

Čo nekričíte, ze dlho nebolo nič sladké?⁠

Ale nie, nekričte, som krehký introvert 😁

Na blogu nájdete recept na lahodné čokoládové cupcakes 🍫

Cesto je z úplne základných ingrediencií. Krém je špeci, lebo nie je maslový a nemusíte do neho dať tonu práškového cukru. Je z hodvábneho tofu, ktoré som si veľmi obľúbila. Žiadna tofu pachuť. Veľa čokolády.⁠ ⁠

Recept vznikol v spolupráci s @lunys.sk , kde hodvábne tofu (a aj všetko ostatné potrebné na tento recept) kúpite. Ak cupcakes vyskúšate, určite mi dajte vedieť, lebo to mi vždy vyčarí úsmev od ucha k uchu.⁠

Pekný večer⁠ ❤️


#veganfood #food #veganism #dnesjem #kazdydenjemvegan #veganslovakia #zdravejedlo #slovensko #jedlo #veganrecepty #vegancz #darkphotography #slovakia #veganslovensko #varenie #zviratanejime #veganstvo⁠ ⁠#dobrejedlo #covarit #vkuchyni #dnesvarim #zdraverecepty #sladke #cupcakes⁠ #chocolate⁠
...

O týždeň tu máme Valentín. Pre niekoho radosť, pre niekoho otrava. Ja osobne vezmem každú zámienku na oslavu, a to hlavne odkedy tu máme pandémiu a je ťažšie mať špeciálne dni. Všetko premením na oslavu. Inak to je všetko ako jeden veľký pondelok. Odporúčam to aj vám. Kľudne oslávte akúkoľvek somarinku.⁠

Prvý valentínsky ladený príspevok je recept na tempehové guľôčky so špagetami á la Lady and the Tramp. Valentín-nevalentín, je to chutné vegánske jedlo a dúfam, že si ho užijete či už s milovanými, kamošmi alebo aj sami. ⁠

Recept nájdete na mojom blogu maktarinka.sk⁠

#vegan #veganfood #food #veganism #dnesjem #kazdydenjemvegan #veganslovakia #mnam #zdravejedlo #slovensko #jedlo #veganrecepty #vegancz #darkphotography #slovakia #veganslovensko #varenie #zviratanejime #veganstvo⁠ ⁠#dobrejedlo #covarit #vkuchyni #dnesvarim #zdraverecepty #obed #spaghetti #pasta #valentine
...

Vegan Mac and Cheese ⁠✨

Fajnový, krémový a zo základných ingrediencií. ⁠

Ak máte doma zemiaky, mrkvu, paradajkový pretlak, lahôdkové droždie a rastlinnú smotanu či mlieko, máte všetko dôležité. Ak máte náhodou aj miso pastu, citrón, sušený cesnak a údenú papriku, ešte lepšie. ⁠

Milovníci klasických syrov sa teraz asi chytajú za hlavu, ale ono to celé dáva zmysel (okrem toho, že to je cruelty-free jedlo - takéto jedlá majú vždy svoj špeciálny zmysel 🌱). Varené zemiaky, mrkva a smotana sa rozmixujú na krémovú omáčku. Paradajkový pretlak pridá kyslosť a umami a nepridávame ho toľko, aby omáčka chutila paradajkovo. Dodá aj peknú farbu. Lahôdkové droždie pridáme pre chutný syrový nádych. No a samozrejme soľ - omáčka sa poriadne dosolí, pretože aj syry sú celkom slané. Pre ešte väčšiu kyslosť pridáme trocha citrónovej šťavy. Môžete si to veľmi voľne doladiť podľa svojej preferencie.⁠

Recept nájdete na mojom blogu maktarinka.sk⁠

Pekný večer ❤️

#vegan #veganfood #food #veganism #dnesjem #kazdydenjemvegan #veganslovakia #mnam #zdravejedlo #slovensko #jedlo #veganrecepty #vegancz #darkphotography #slovakia #veganslovensko #varenie #zviratanejime #veganstvo⁠ ⁠#dobrejedlo #covarit #vkuchyni #dnesvarim #zdraverecepty #obed #macandcheese
...

Čerstvé biele pečivo bude navždy patriť medzi moje najobľúbenejšie jedlá. Kombinácia vegan šunka+syr+horčica alebo údené tofu+paradajka+majonéza nikdy nesklame, ale ak máte chuť na niečo špeciálnejšie, pripravte si Banh Mi. ⁠

Ide o vietnamskú bagetu plnenú nakladanou zeleninou, majonézou, koriandrom, chilli a klasicky mäsom. V mojej vegan verzii bolo mäso nahradené jackfruitom od @jackies_snacks a bola to naozaj dobrota.
#spolupraca

Jackfruit je čarovné ovocie, ktoré sa dá natrhať na vlákna a dochutiť podľa fantázie. Potom ho opečiete na panvici alebo upečiete v trúbe a šup s ním do bagety. Jednoduchý recept nájdete na mojom blogu maktarinka.sk.⁠

#vegan #veganfood #food #veganism #dnesjem #kazdydenjemvegan #veganslovakia #mnam #zdravejedlo #slovensko #jedlo #veganrecepty #vegancz #darkphotography #slovakia #veganslovensko #varenie #zviratanejime #veganstvo⁠ ⁠#dobrejedlo #covarit #vkuchyni #dnesvarim #zdraverecepty #obed #jackfruit #banhmi
...

Nie som veľmi šalátová, ale teplé šaláty mám naozaj rada. Upiecť plech zeleniny, pridať strukoviny či obilniny a dobrý dressing a je to. Také môžem.⁠

Recept na môj najobľúbenejší teplý šalát nájdete na mojom blogu maktarinka.sk.⁠

Obsahuje super zdravú beluga šošovicu, ktorá po uvarení pekne drží tvar. Ďalej som pridala pečenú mrkvu a batát, klíčky a vegánsku bryndzu. Je to veľmi dobre skombinovaná mňamka.⁠

Tento recept vznikol v spolupráci s @lunys.sk , kde som počas našej nemilej pandémie začala nakupovať. Medzi moje najviac objednávané položky z Lunysu patrí veľké gastro tofu, mrazené edamame, hliva kráľovská, klíčky a vegánska šľahačka 🍨⁠

#vegan #veganfood #food #veganism #dnesjem #kazdydenjemvegan #veganslovakia #mnam #zdravejedlo #slovensko #jedlo #veganrecepty #vegancz #darkphotography #slovakia #veganslovensko #varenie #zviratanejime #veganstvo⁠ ⁠#dobrejedlo #covarit #vkuchyni #dnesvarim #zdraverecepty #obed #salat
...

Ahojte⁠ 🍊

Recept na chrumkavé tofu v pomarančovej omáčke nájdete na mojom blogu maktarinka.sk⁠

Je to slano-sladko-kyslá lahôdka⁠ 🧡


Ďakujem každému, kto si môj blog stihol pozrieť. Prezradím vám, že existuje už celkom dlho. Stále som na ňom čosi menila, pridávala články, vždy som si zmyslela niečo nové, alebo niečo inak, no a potom som si povedala, že ak budem takto vymýšľať, tak vám o ňom snáď nikdy nepoviem...tak som konečne povedala. Blogger bez blogu, to nie je ono. Nechcela som stále iba tvoriť obsah na stránky iných a HLAVNE som nechcela byť obmedzovaná maximálnym počtom znakov. Pamätám si, keď som písala do príspevku recept na vegan croissanty a mala som z toho riadne nervy 😁 Každé jedno písmenko som šetrila, aby som vysvetlila ako sa cesto laminuje, vaľká, otáča... ⁠

Som rada, že už mám svoj blogík a môžem tam napísať aj celý román. Lebo ja nie som síce veľmi ukecaná, ale píšem rada. No a ešte radšej som, keď to aj niekto číta.⁠

#vegan #veganfood #food #veganism #dnesjem #kazdydenjemvegan #veganslovakia #mnam #zdravejedlo #slovensko #jedlo #veganrecepty #vegancz #darkphotography #slovakia #veganslovensko #varenie #zviratanejime #veganstvo⁠ ⁠#dobrejedlo #covarit #vkuchyni #dnesvarim #zdraverecepty #obed #tofu #orangetofu⁠
...

Vegan vývar ako od babičky. Jednoduchý a plný variabilných zložiek, ktoré viete meniť podľa chuti a stavu chladničky. S rezancami, samozrejme.⁠

Najviac sa mi páči kombinácia slaného aromatického vývaru a sladkej mrkvy. Niet divu, že ide o takú obľúbenú klasiku.

Nahrala som vám k nemu aj reel a bola to otrava lebo som popri tom zisťovala, že to nie je až také jednoduché, ak to má mať aspoň priemernú úroveň, ale ešte viac ako to bola otrava to bola sranda. Veľmi ma to bavilo.⁠

Napíšte mi, či radi scrollujete reels a ak áno, aké reels máte najradšej. Ja mám najradšej reels so zvieratkami, s varením a s prírodou. Hlavne také, ktoré majú nejakú atmosféru. ⁠

Recept nájdete na mojom blogu maktarinka.sk⁠

Ďakujem, že ma sledujete ⁠🖤

#vegan #veganfood #food #veganism #dnesjem #kazdydenjemvegan #veganslovakia #mnam #zdravejedlo #slovensko #jedlo #veganrecepty #vegancz #darkphotography #slovakia #veganslovensko #varenie #zviratanejime #veganstvo⁠ ⁠#dobrejedlo #covarit #vkuchyni #dnesvarim #zdraverecepty #obed #soup⁠

...

Milí kamaráti,⁠

neviem, čo všetko mi rok 2022 prinesie, ale verím, že väčšina vecí je v mojich rukách. Nezvyknem sa sťažovať na systém, vládu či konšteláciu hviezd. Samozrejme, niektoré veci sa prihodia nečakane a my sa k tomu musíme nejako postaviť, či už sme si to privodili sami, alebo nie.⁠

Na kreatívnej tvorbe mám okrem iného rada aj to, že vzniká výhradne mojimi rukami a hlavou, kedy chcem, ako chcem. Či sa to rozhodnem zdieľať, či niečo skúsim 2x či 10x alebo to skončí neúspechom a nechám to tak - všetko je o mojej šikovnosti či nešikovnosti, kreativite, skúsenostiach a v neposlednom rade o tom, či sa mi vôbec chce, lebo žiadna tvorba nespadne z neba a nestačí mať nápad.⁠ Je to celé kontrolované iba mnou.

Spozorovala som na sebe, že aj keď som 8 hodín pracovala alebo mi nie je najlepšie, vždy sa mi chce vytiahnuť fotoaparát a vždy sa mi chce vymýšľať nové recepty. Keďže som našla v živote takúto vášeň k tvorbe receptov a k fotografii, rozhodla som sa troška rozšíriť pole svojho pôsobenia a recepty budú odteraz pridávané na môj blog:⁠

maktarinka.sk⁠ ✨

Zmeny sa udejú aj na mojom feede tuto na Instagrame. Rada fotím tak celkovo. Nielen jedlo, ale aj prírodu, zvieratká, ľudí. Chcela by som zdieľať oveľa viac z týchto fotografií. Takže už to tu nebude čo príspevok to jedlo. Musím sa priznať, že som sa (možno aj zbytočne) bála to zmeniť, pretože viem, že som skôr taký receptár a väčšina z vás tu je práve kvôli receptom. Rozhodla som sa však, že to risknem, lebo chcem, aby ste ma trocha viac spoznali ako človeka. ⁠

Dúfam, že túto zmenu uvítate. Stále to tu bude predovšetkým o jedle, len také osobnejšie, trocha viac o mne a mojich myšlienkach a aj o inak ladených fotografiách. ⁠

V neposlednom rade vám chcem popriať to najlepšie do roka 2022. Nech ste všetci šťastní, zdraví, ľúbení a nech máte v živote niečo, čo vás skutočne napĺňa.⁠

Ďakujem vám, že tu ste ⁠💛

#vegan #veganfood #food #veganism #dnesjem #kazdydenjemvegan #veganslovakia #mnam #zdravejedlo #slovensko #jedlo #veganrecepty #vegancz #darkphotography #slovakia #veganslovensko #varenie #zviratanejime #veganstvo⁠ ⁠#dobrejedlo #covarit #vkuchyni #dnesvarim #zdraverecepty #2022 #silvester
...